Mikä kotiseutuyhdistys?

Tiesitkö, että Ylä-Savon kotiseutumuseota hallinnoi yhdistys, johon kuka tahansa voi liittyä jäseneksi? Ylä-Savon kotiseutuyhdistys perustettiin vuonna 1953. Yhdistyksen sääntöjen mukaan yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on:

  • herättää mielenkiintoa ja harrastusta Ylä-Savon ja sen väestön menneisyyteen ja kotiseudun kehittämiseen
  • työskennellä kotiseudun kansanperinteen tunnetuksi tekemiseksi, vaalimiseksi ja kehittämiseksi
  • löytää, esittää ja tukea toimenpiteitä kotiseudun luonnonsuojelun ja –hoidon hyväksi

Päämääriensä täyttämiseksi yhdistys ylläpitää Ylä-Savon kotiseutumuseota. Yhdistyksen yleiskokouksissa vahvistetaan hallituksen ja museoamanuenssin laatimat ehdotukset talousarvion ja toimintasuunnitelman osalta. Yleiskokous päättää museon budjetista, hankkeista, rakennushankinnoista, henkilöstön rekrytoinneista ja museon toiminnan suuntaviivoista, minkä pohjalta yhdistyksen hallitus ohjaa museon toimintaa. Käytännön työstä vastaa museoamanuenssi.

Museotoiminnan lisäksi kotiseutuyhdistys julkaisee paikallishistoriaan keskittyviä tietoteoksia, järjestää tapahtumia ja pyrkii muilla keinoin tekemään kotiseututyötä Ylä-Savossa.

Kiinnostuitko yhdistystoiminnasta? Jäsenyys maksaa vain 10€ vuodessa. Katso lisää täältä ja liity jäseneksi:  https://ylasavonkotiseutumuseo.fi/kotiseutuyhdistys/  
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkedinissä

Jätä kommentti