Virsikaraoke

Ylä-Savon Kotiseutumuseo Virrankatu 4, Iisalmi

Elokuun viimeisenä sunnuntaina kotiseutumuseolla kajahtaa taas laulu. Kotiseutumuseon ja Iisalmen seurakunnan toisessa perinteisessä kesätapahtumassa vuorossa on virsien karaoketulkintaa. Tule esittämään oma tulkintasi kauneimmista virsistä museolle sunnuntaina 28.8. klo 18 alkaen! Tapahtuma on ilmainen.

Vapaa pääsy

Kekri -luento

Oletko miettinyt mikä on kekri, vai haluatko oppia lisää asiasta? Tule Kotiseutumuseolle 5.11. kello 13.00 seuraamaan luentoa kekrin historiasta Suomessa ja Savossa. Tilaisuus myös striimataan niille, jotka eivät pääse paikalle. Tarjolla kahvia ja teetä. Tervetuloa!

Kauneimmat joululaulut ja hartaushetki

Ylä-Savon Kotiseutumuseo Virrankatu 4, Iisalmi

Marraskuun sunnuntaina 27.11. klo 14 vietetään museolla jouluhartautta ja yhteislaulutapahtumaa. Ylä-Savon kotiseutumuseon ja Iisalmen seurakunnan joulutapahtumassa lauletaan yhdessä kauneimpia joululauluja, nautitaan savutuvan ilmapiiristä ja hiljennytään papin johtaman hartaushetken ääreen. Tapahtuma on ilmainen, mutta hartaushetken aikana kerätään kolehti.

Vapaa pääsy

Museon kesäkausi alkaa

Ylä-Savon Kotiseutumuseo Virrankatu 4, Iisalmi

Kotiseutumuseo aukeaa jälleen yleisölle. Museo on auki 15.5.-15.8. ti-pe klo 12-18 ja la-su klo 11-16. Kesän tapahtumatarjonnassa on ohjelmaa lapsille ja aikuisille. Seuraa tapahtumakalenteriamme niin löydät maksuttomia opastuksia näyttelyihin, yhteistyötapahtumia Iisalmen seurakunnan kanssa sekä luentoja mielenkiintoisista aiheista. Nähdään museolla!

Vapaa pääsy

Museobussikierros 2023

Kulttuurikeskus Kirkkopuistonkatu 9, Iisalmi, Pohjois-Savo, Suomi

Ylä-Savon oppaat järjestää perinteisen museoviikon museobussikierroksen la 20.5.2023. Lähtö tapahtuu Iisalmen kulttuurikeskuksen edestä klo 10.00. Tällä kertaa bussikierros suuntautuu Ylä-Savon kotiseutumuseolle, Kustaa Aadolfin kirkolle ja kirkkomuseoon. Bussikierros on ilmainen. Ilmoittautumiset bussikierrokselle tehdään Ylä-Savon oppaiden taloudenhoitajalle: 0453485552 / karppinen.marita@hotmail.com  

Vapaa pääsy

Pakkopalokuntia ja vakuutusruiskuja – vaihtuvan näyttelyn avajaiset

Ylä-Savon Kotiseutumuseo Virrankatu 4, Iisalmi

Toukokuussa 2023 avataan vapaapalokuntien historiasta kertova vaihtuva piennäyttely kotiseutumuseolla. Tervetuloa näyttelyavajaisiin to 25.5. klo 16.30.   Ennen palolain säätämistä vuonna 1933 palokunnat kaupungeissa oli järjestetty ruotulaitoksen tyyliin siten, että jokaisesta talosta määrättiin mies sammutustoimiin, jos palokuntaa oli yläpäätään olemassa. Nämä pakkopalokunnat olivat toimimattomia ja huonosti varustettuja. Paloturvallisuuteen liittyvien ongelmien yleistyessä ja tiedon levitessä 1800-luvun lopulla […]

Vapaa pääsy

Kotsan synttärikahvit

Ylä-Savon Kotiseutumuseo Virrankatu 4, Iisalmi

Ylä-Savon kotiseutumuseo täyttää 15. kesäkuuta 59 vuotta. Sen kunniaksi torstaina tarjoamme kävijöille synttärikahvit. Lisäksi klo 16.00 tarjolla on maksuton museoamanuenssin opastus näyttelyihin. Tiesithän, että kotiseutumuseota ylläpitää Ylä-Savon kotiseutuyhdistys, jonka jäseneksi kuka tahansa voi liittyä ja lähteä edistämään kotiseuturakkautta Iisalmessa ja Ylä-Savossa. Nähdään museolla!

Vapaa pääsy

Paikallismuseopäivän opastus 2023

Ylä-Savon Kotiseutumuseo Virrankatu 4, Iisalmi

Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto lanseerasi vuonna 2020 Pohjois-Savoon uuden tapahtuman, paikallismuseopäivän. Paikallismuseopäivää vietetään jo neljättä kertaa juhannuksen jälkeisenä lauantaina, joka on tänä vuonna 1.7.2023. Paikallismuseopäivän tavoitteena on lisätä paikallismuseoiden tunnettavuutta, tuoda esille niiden kiinnostavaa ja monipuolista näyttely- ja toimintatarjontaa. Ylä-Savon kotiseutumuseo osallistuu paikallismuseopäivään tarjoamalla maksuttoman amanuenssin opastuksen museon näyttelyihin 1.7. klo 12.00-13.00.

Vapaa pääsy

Lasten seikkailupäivä kotiseutumuseolla

Ylä-Savon Kotiseutumuseo Virrankatu 4, Iisalmi

Heinäkuun lomilla sopii pistäytyä koko perheelle suunnattuun Ylä-Savon kotiseutumuseon lastentapahtumaan to 20.7.2023 klo 16-18. Tapahtumassa on monipuolista ohjelmaa pienille lapsille. Museon piha on myös mahtava leikkiympäristö pienille lapsille. Tapahtuma on ilmainen! Ohjelma tarkentuu myöhemmin, mutta tarjolla on ainakin: Askartelupaja Seikkailurata Esityksiä Kahvilateltta

Vapaa pääsy

Siioninvirsiseurat 2023

Ylä-Savon Kotiseutumuseo Virrankatu 4, Iisalmi

Ylä-Savon kotiseutumuseo ja Iisalmen seurakunta järjestävät perinteisesti yhteistyössä Siionin virsien lauluillan museolla sunnuntaina 30.7.2023 klo 18.00-19.30. Tervetuloa mukaan yhteiseen laulu- ja hartaushetkeen! Tapahtuma on pääsymaksuton. Kirkolle kerätään tapahtuman aikana kolehti.

Vapaa pääsy

Toivevirsi-ilta ja hartaushetki

Ylä-Savon Kotiseutumuseo Virrankatu 4, Iisalmi

Kotiseutumuseon ja Iisalmen seurakunnan järjestämässä kesätapahtumassa lauletaan yhdessä toivomiasi virsiä. Tule esittämään oma toiveesi ja tulkintasi kauneimmista virsistä kanttorin säestämänä museolle sunnuntaina 27.8.2023 klo 18.00-19.30. Tapahtuman aikana pidetään hartaushetki papin johdolla. Tapahtuma on ilmainen. Tapahtuman yhteydessä voi tutustua museon näyttelyihin.

Vapaa pääsy

Kauneimmat joululaulut ja hartaus 2023

Ylä-Savon Kotiseutumuseo Virrankatu 4, Iisalmi

Marraskuun sunnuntaina 26.11. klo 14.00-16.00 vietetään museolla jouluhartautta ja yhteislaulutapahtumaa. Ylä-Savon kotiseutumuseon ja Iisalmen seurakunnan yhteisessä joulutapahtumassa lauletaan yhdessä kauneimpia joululauluja, nautitaan savutuvan ilmapiiristä ja hiljennytään papin johtaman hartaushetken ääreen. Tapahtuma on ilmainen, mutta hartaushetken aikana kerätään kolehti. Museoon on mahdollista tutustua ennen tapahtumaa tai sen jälkeen.

Vapaa pääsy