Museo vuosina 1964-2010

Suurimman työn museon alkuperäisen esineistön hankinnassa suoritti Hannes Kuosmanen, joka toimi myös ensimmäisenä museonhoitajana. Hänen aikanaan museon toiminta vakiintui ja myös museon pihamaa tuli käyttöön erilaisten kesäjuhlien pitopaikkana. Näkyvimpiä juhlia museon ensimmäisinä vuosikymmeninä olivat kotiseutupäivät sekä juhannusjuhlat. Myös yhteislaulutilaisuudet kuuluivat museon kesiin. Yhteislaulutilaisuuksia on nähty museolla myös kesällä 2010, joten perinne jatkuu edelleen.

Museon aktiivinen käyttäaika uhkasi kuitenkin laantua vuosituhannen vaihteeseen tultaessa. Erityisesti pysähtyneisyys näkyi museon rakennusten kunnossa ja erityisesti pärekattojen rapistumisessa. Tilanteen korjaamiseksi päätti kotiseutuyhdistys panna toimeen museoalueen kunnostustyöt vuonna 2000 ja varoja saatiinkin sekä Iisalmen kaupungilta, Museovirastolta että Olvi-säätiöltä. Kunnostustyöt alkoivat kesällä 2001 ja kaikki akuutit kunnostustoimet saatiin suoritettua seuraavien vuosien aikana yhteistyössä muun muassa Arkkitehtuuri- ja Ympäristökulttuurikoulu Lastun kanssa.

2000-luvulla museon toiminta virisi ylipäätään taas voimiinsa. Vuonna 2006 museon alakerran perusnäyttely uusittiin kokonaisuudessaan.

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on email
Jaa sähköpostilla
Share on linkedin
Jaa Linkedinissä

Jätä kommentti